Klurifax Barnteaterhus utökar sin verksamhet och flyttar in i Offsides tomma lokaler i Stora Hotellet

Offside blir Onside när dagis flyttar in

Klurifax driver verksamhet både på Viktoriagatan och i Annexet i centrum. Trycket på platser är stort och väntas öka ytterligare framöver.
Därför föll det sig naturligt att börja titta efter nya lokaler, och när Offside i Stora Hotellet gick i konkurs föll pusselbitarna plötsligt på plats.

Lena Karman tog kontakt med fastighetsägaren Pelle Skerup, som visade de tomma restauranglokalerna mitt i centrum för henne. Hon blev genast förtjust i utrymmena.
– Det första jag tänkte var: ”Detta är en förskola”. Ytmässigt är det här lokaler som tåler barn, med stora öppna ytor och en fantastisk rymd. Här finns även kök, måleriavdelning och en fin uteplats med en stor markis. Småbarnen kan på så sätt sova ute under tak, säger Lena Karman.
Pelle Skerup applåderar initiativet, och är övertygad om att det nya dagiset kommer att uppskattas av de boende i seniorlägenheterna i hotellet.
Under våren ska restaurangen byggas om och förvandlas till förskola.
Bardisken får vara kvar. Den ska barnen ha som gömställe, avslöjar Lena Karman. I den stora öppna ytan i mitten ska en scenbåt byggas, och dessutom planeras en rutschkana från den gamla ”VIP-hyllan” på andra våningen.

– Jag har ju själv också sysslat med dagis. För 26 år sedan var jag med och byggde Barnens Hage i Malmö. Jag uppfört många Seniorboenden. Nu är det dags att tänka på kommande generationer. Lena Karman har många bra idéer och helt rätt inställning, berömmer Pelle Skerup.
Klurifax Onside blir det nya namnet på förskolan, som får 30-40 barn när den är fullt utbyggd. Sedan tidigare har Klurifax 40 barn med Annexet.
– Även barnen har rätt att vistas i centrala lokaler. Det är vi vuxna som har ansvar för att planera så att det fungerar, säger Lena Karman.
Jonas Karlsson

Dagens fråga

Ska du besöka dansfestivalen i Staffanstorp i helgen?

Loading ... Loading ...

Tv

×