Jag trodde att Eslövsborna kanske var trötta på Djungelbandet sa Stefan Hedlund innan konserten i Medborgarhuset i går. Publikens gensvar gav besked om någonting annat. Foto: Helena Svensson

Konsert för klimatet
och Eslövsborna

Temat var miljö, natur och klimat när Djungelbandet i går samlade Eslövsborna för att kombinera nytta och nöje.
Med hjälp av samarbetspartners med samma intresse för miljön bjöd man på gratiskonsert. Redan i entrén till Medborgarhuset visade Merab sina fyrfackstunnor, Skånemejerier visade hur man viker ihop mjölkförpackningen så att den inte tar så stor plats i soppåsen, Eslövs kommun visade vindkraft och hos Ringsjö Energi fick man trampa fram egen el med en energicykel.
– Vårt budskap är att vara rädd om miljön – och vi vill gärna visa det på så många sätt vi kan, säger Djungelbandets Stefan Hedlund.
Initiativet att slå sig ihop med lokala miljöföretag har redan testats på andra håll i både Skåne och Stefan Hedlund förväntade sig inga problem att få till ett sådant evenemang på hemmaplan. Han är däremot överraskad över gensvaret från publiken.
– Man tänker att ”alla har väl redan sett Djungelbandet så det räcker”. Men inte, platserna tog slut på direkten.

Nyhetsbrev

×