Lilla Kölleröd ska bli en egen "hotspot". Greta

Kölleröd blir egen hotspot

Naturen och kulturen finns runt husknuten, många av sevärdheterna likaså. Storstäderna ligger på bekvämt köravstånd.
Kölleröd Hotspot har goda förutsättningar att lyckas med målsättningen att göra bygden till en turist- och besöksmagnet, tror projektledaren Eva Grip.
– Det finns folk som har bott i generationer i bygden, och folk som har flyttat hit. Alla vill vi bo kvar och arbeta och försörja oss, säger hon.

Upptaktsmötet hölls häromdagen i Kölleröds gamla skola, där Eva Grip bodde som ung och nu har återvänt till. Strömmen hade gått, och stearinljusen på borden var de enda ljuskällorna på mötet.
Kölleröd Hotspot har beviljats drygt 640 000 kronor i stöd genom Leader Mittskåne. De närmaste 18 månaderna ska Hotspot-området marknadsföras ”både inåt och utåt”.
Inspirationsträffar om den nära kulturmiljön, berättarkaféer, etablering av en cykelpool, promenadslingor och cykelslingor och minst fem bokningsbara projekt. Det är några av de mål som har satts upp i projektplanen.
Samtidigt får bygdens företagare möjlighet att koordinera sina affärsmöjligheter. Kontakterna mellan byarna ska dessutom förstärkas.
– Här finns det fina ”råvaror”, nu gäller det att förädla dem. Förhoppningsvis kan det generera att fler företag etablerar sig och att tillströmningen av turister ökar, säger Karin Kroon Gunnarsson, näringslivssamordnare i kommunen.

Näringsidkare och besöksanläggningar inom en radie på tolv kilometer från Kölleröd ska involveras i projektet.
– Det är bra att det kommer en ny aktör in på banan. Det ena föder det andra, menar Arnold Äventyraren Wernersson på Kannibalmuseet.
– Vi som är verksamma i bygden är måna om varandra. Det är roligt med nya idéer och nya människor, säger Åsa Malmgren på Lavendelgården.
– Om resurserna blir en gemensam kunskapsbas kan varumärket blir riktigt starkt, hoppas Eva Grip.

Dagens fråga

Missar du ofta att äta frukost?

Loading ... Loading ...
×