Ingen skolavslutning
i Harlösa kyrka

Det är en oönskad konsekvens av att skolan valt att ha avslutningen på kvällstid i stället för som tidigare på morgonen.
– Vi ville att fler föräldrar skulle kunna vara med, därför valde vi att lägga avslutningen på kvällen. Så gör man redan i Flyinge och där har det tagits emot positivt. Tanken var att vi skulle vara i kyrkan som vanligt men vi har fått nej därifrån eftersom de tror att det nu kommer fler än de kan ta in, säger rektor Maria Håkansson.

Avslutningen får därför ske utomhus i stället, på skolgården.
I normala fall hade man haft Harlösahallen att tillgå vid dåligt väder, men det går inte just i år på grund av golvreparationen där.

Maria Håkansson tror att de flesta föräldrar har förståelse för att de inte får vara i kyrkan den här gången, och att avslutningen kan bli fin ändå. Det traditionella fackeltåget genom byn kan till exempel bli extra stämningsfullt eftersom det kommer att vara helt mörkt.
Hur Harlösaskolan gör till sommaravslutningen återstår att se.
– Vi får göra en utvärdering och fundera.

Skånskan har talat med en förälder som tycker det är synd att kyrkan är ute ur bilden.
– Jag är jättebesviken. Avslutningen i kyrkan är en fin tradition och barnen har övat in sånger som låter jättefint i kyrkan. Utomhus eller i en gymnastikhall blir inte alls samma sak, säger föräldern.

Dagens fråga

Intresset för vinylskivor ökar. Saknar du dem?

Loading ... Loading ...

Webbkryss

×