Polis: Homosexuella
en cancersvulst

– Jag blev alldeles iskall i hela kroppen. Jag kände mig som en nerpissad råtta, säger polisinspektör Jeanette Larsson, polis sedan över 20 år, till SVT:s Sydnytt.
Hon råkade höra den äldre kollegans yttrande dagen innan hon skulle gå på semester.
Polismannen samtalade med en kvinnlig polisaspirant om Larssons sexuella läggning.
– De talade om mig. Han sade att han inte tycker om det sättet jag lever på. Han sade att homosexuella är en cancersvulst på samhället och hänvisade till bibeln. Jag kände mig förnedrad, smutsig och kränkt.
Jeanette Larsson har länge varit öppen på sin arbetsplats med att hon lever ihop med en kvinna. Hon är engagerad i mångfaldsfrågor, verksam i Gaypolisföreningen och sedan ett år ansvarig för hatbrottsutbildning hos Skånepolisen.
– Nu har jag tappat sugen, helt ärligt, säger hon.
Den äldre kollegan polisanmäldes men åklagaren lade ned utredning. Just nu pågår en intern utredning hos Skånepolisen.
Under tiden har polismannen enligt Sydnytt flyttats till nya arbetsuppgifter.


Dagens fråga

Är du släkt med Gustaf Vasa?

Loading ... Loading ...
×