Oscar Lewicki tränar med U21-landslaget i Landskrona inför onsdagens landskamp mot Holland. Foto: Claes Hall

MFF aldrig ett alternativ för Lewicki

Oscar Lewicki började i Limhamns IF som fyraåring och hann spela tre år i Malmö FF innan han som 16-åring fick chansen som ungdomsproffs i storklubben Bayern München.
Men när mittbackens resa gick i retur från Tyskland blev det inte någon återkomst till Malmö FF.
– Det var aldrig ett alternativ. Häcken kändes som det helt klart bästa och då behövde jag inte fundera på något annat, säger Oscar Lewicki:
– Jag hörde inget från MFF och då var det liksom inget att fundera på.
Lewicki har än så länge bara hunnit med ett fåtal träningspass med BK Häcken
– Jag har fått ett jättevarmt välkomnande. Jag har kommit till en klubb med stor familjekänsla och truppharmoni.

Mittbacken nobbade ett tvåårskontrakt med Bayern.
– Jag har trivts jättebra där och haft tre kanonår, men när det kom till kritan fick jag inte det erbjudandet fotbollsmässigt som jag ville ha och då kände jag att fick kolla efter andra alternativ.
Trots att Oscar Lewicki aldrig fick chansen att spela någon match i A-laget ångrar han inte flytten till södra Tyskland.
– Jag tror inte jag hade kunnat bli bättre som fotbollsspelare om jag valt något annat. Jag har aldrig ångrat en sekund att jag valde Bayern.
Vad har du förbättrat mest under åren i Tyskland?
– Min bolltouch. Många träningar i veckan fick jag stå och nöta krossbollar från min mittbacksposition ut till yttermittfält och ytterback. Fått ett högre tempo och högre aggressivitet och lite den här tyska mentaliteten att vad som än kommer på en så skakar man det av sig och går vidare, säger Oscar Lewicki.

Den nyblivne göteborgaren är för närvarande i Landskrona tillsammans med U21-landslaget. På onsdag är det landskamp mot Holland.
– En riktigt tuff match. De är rankade trea i Europa, men jag tror inte vi har haft en starkare trupp än vad vi har här nu mot Holland.
Landskampen är ett led i förberedelserna inför EM-kvalet som inleds i september med två matcher mot Litauen.
– Jag hoppas att vi ska kunna ta oss vidare från EM-kvalet. Självklart hoppas jag på speltid. Jag tror vi kan komma långt med den här truppen, säger Oscar Lewicki.

×