Makarna Jens och Charlotta Nilsson från Sjöbo. Foto:Catharina Nilsson

Paret som dansar
genom livet

Precis efter att tävlingsdagen är slut säger hon att hon mår bra, men är sliten:
– All nervositet och allt.
Vi gick till semifinal men vi snubblade på målsnöret till en finalplats, vi fick plats sju och det var sex par som gick till final, berättar Charlotta Nilsson.
Hon är nöjd med insatsen och har lyssnat på domarnas råd inför nästa tävling.
– Då är det på”t igen bara, säger hon.
Maken Jens Nilsson känner sig tillfreds.
– Det var första gången vi dansade tillsammans med de i klassen över oss, vissa slog oss, och vi slog andra, konstaterar han.

Det var Charlotta som ville börja dansa. Inspirerad som hon var av sin yngre bror, Robin Andersson, som i dag utbildar sig till musikalartist i New York. Lotta fick använda samma argument på Jens som på barnen. Man kan inte rata mat som man inte provat. Alltså var Jens tvungen att åtminstone prova att bugga.
– Jag kände att det var häftigt och så hamnade man i en gemenskap och det var så himla kul, berättar Jens Nilsson. Efter det har de kommit att spendera många timmar i Vollsjö danssportklubb.
Äldsta dottern Julia blev först ut att tävla och när andra dansare började rycka i Jens och Lotta för att locka dem att bli deras tävlingspartners insåg de att det var dags för dem att börja tävla – fast med varandra.

Men lika roligt har de när de hör en bra låt på radion hemma. Plötsligt har en halvtimme förflutit innan de kommer på att det är dags att återgå till städningen.
– Dansen betyder allt, precis allt, tycker Charlotta Nilsson som aldrig blivit så biten förr av någon aktivitet som hon provat förr, varken som barn eller vuxen.

Dagens fråga

Ska du besöka dansfestivalen i Staffanstorp i helgen?

Loading ... Loading ...

Tv

×