Ny sporthall ska byggas i Västra Hamnen

Stiftelsen Kockum fritid ser behov av att bygga ut anläggningen med fler simbassänger och sporthallar. I nuläget använder fem olika gymnasie- och grundskolor sig av Kockums fritids anläggning. Trycket är också stort från barn och vuxna som tränar privat. Enligt stiftelsen är även stadsdelen Centrum och Malmö högskola intresserade av att hyra in sig i lokalerna. Det finns därför behov av ytterliggare sporthallar och en simhall för undervisning och vattenträning för föreningar och man vill därför göra en utbyggnad av lokalerna.

Fritidsförvaltningen har ställt sig positiva till en ny sporthall i Västra hamnen men anser att det redan finns tillräckligt med simhallar i området. Under Fritidsnämndens sammanträde i går antog man förvaltningens förslag.
– Vi anser att behovet av simytor är täckt när familjebadet i Kroksbäck och den framtida tävlingsarenan är byggda. Däremot finns det ett stort behov av sporthallar i Västra Hamnen och det är mycket möjligt att de kan byggas i anslutning till Kockums fritid, säger Bengt Forsberg ordförande i Fritidsnämnden.

Dagens fråga

Är du släkt med Gustaf Vasa?

Loading ... Loading ...
×