KDU-politiker påhoppade i Lund

Det var vid halv fyra tiden i eftermiddags som kristdemokraternas ungdomsförbund tog paus från att dela ut valmaterial vid stationen i Lund. Mattias Grängzell, vise ordförande i KDU-skåne vandrade upp på Knut den stores gata när han blev omringad av fyra personer.
Under hotfull stämning började de skrika åt honom.
– De kallade mig kristet äckel och böghatare. Jag upplevde det som mycket obehagligt, det kändes som att de när som helst skulle ta till våld, säger Mattias Grängzell.

Hans partikompis
hade tidigare vandrat längre upp mot Lundagård. Fem minuter efter att gänget lämnat Mattias Grängzell kom kompisen tillbaka och berättade att även han blivit utsatt för påhopp. Sju personer ska ha gett sig på honom vid Bredgatan, han blev knuffad och någon slog valtidningen ur handen på honom.

Politikerna har
under kvällen varit i förhör med polisen. Polisen vet ännu inte vilka personerna är.

Dagens fråga

Klagar du på kaffet på jobbet?

  • Nej (70%, 408 Röster)
  • Ja (30%, 175 Röster)

Antal röster: 583

Loading ... Loading ...
×