rigent Tomas Caplin leder Lunds Studentsångare i en sista repetition innan avresan mot Kina. Foto: Christoffer Brandt

Medalj till skönsångare

– Så här bra har kören aldrig låtit, säger studentsångaren Anders Frick.Två guld utav två möjliga blev resultatet för Lunds studentsångare i körsångens Olympiska spel i Shaoxing i Kina. Kören vann första pris i klassen manskör. I klassen samtida musik gick det nästan lika bra. Där slutade studentsångarna på andra plats, men eftersom domarkåren ansåg att kören höll guldklass blev det guldmedalj även där.
– Alla var otroligt tända under tävlingen. Vi gick ihop som ett gäng och gav järnet, förklarar studentsångaren och resesamordnaren Anders Frick, körens framgångar.
Under fyra dagars tävlande har kören var dag stigit upp tidigt och repeterat inför sina framträdanden.
– På så sätt försökte vi toppa formen, och det får man säga att vi lyckades med, säger Anders Frick.

Ett av de mest uppskattade numren i studentsångarnas framträdanden i Kina var stycket ”Singing Apes”. Genom sång föreställde kören åtta sjungande apor. Något som gav höga poäng. Det gjorde även studentsångarnas specialskrivna stycke ”O Fortuna” som framfördes för allra första gången.
Härnäst bär det av till världsutställningen i Shanghai där kören ska sjunga i den svenska paviljongen. Firar sina guldmedaljer gör de genom en extrakonsert som avslutar första delen av körmästerskapen.
– Då får vi chansen att sjunga lite annat än tävlingsbidragen. Detta är ju inte som melodifestivalen där vinnaren automatiskt sjunger sitt vinnande bidrag, säger Anders Frick.

Nyhetsbrev

×