Viveca Byhr Lindén

Längre bana kan ge Malmö EM i fälttävlan

Det handlar om fälttävlan vid Ribersborgsstranden. För elfte året, och för tionde med världscupen. I år blir det dessutom SM.
Men det är ett Europamästerskap, om tre år, som ligger i tankarna hos Malmö stads Viveca Byhr Lindén, tävlingsledare Pelle Magnusson och bankonstruktören, italienaren Guiseppe della Chiesa.
– För ett mästerskap krävs en längre bana och nu har vi äntligen fått tillgång till området kring Öresundsdammarna, säger Vivecka Byhr Lindén.
Hela helgen har Guiseppe della Chiesa och Pelle Magnusson arbetat på Ribersborg, för att ha banan färdig till årets upplaga av Malmö City Horse Show den 13-15 augusti.
– Vi kommer inte att utnyttja dammarna för något vattenhinder, men planerna är att det ska bli det framöver, säger Magnusson.

Årets tävling blir ett test på om Malmö klarar av värdskapet för ett EM.
– Beskedet kommer i slutet av november, säger Viveca Byhr Lindén.
I år inleds tävlingarna med nationell banhoppning, i klasser upp till 1,50 m och med 10 000 kronor till vinnaren här. Samma dag, fredagen, avgörs fälttävlansdressyren, på en fotbollsplan.
– Vi har fått tillstånd att låna en av grusplanerna och vi tror att det kommer att bli jättebra, säger Byhr Lindén.
På lördagen blir det terrängprov, lång bana för den tvåstjärniga och en kortare version för den trestjärniga världscupen, där även SM avgörs.

På söndagen blir det det avgörande banhoppningsprovet.
– Vi satsar på stor sport- och familjedag på lördagen med fälttävlan för ponnyer, Sugar Cup, Team Chasing och massor av underhållning och aktiviteter på utställningsområdet, säger Viveca Byhr Lindén.
Startfältet i fälttävlan ser ut att bli högkvalitativt.
– Massor av bra tyskar och engelsmän har anmält sitt intresse. Dessutom har svenske förbundskaptenen Gunilla Fredriksson aviserat att det svenska VM-laget kommer att genrepa här, berättar Pelle Magnusson.

Dagens fråga

Är du släkt med Gustaf Vasa?

Loading ... Loading ...
×