är ett nytt barnfrågeprogram med bland andra Kalle Lind

Tv-profiler lockade Malmöbor

– Fantastiskt roligt och intressant att se hur det går till att göra tv, tyckte Ann-Cristine Binett sedan hon studerat det mesta av det som bjöds.
Fast hon brydde sig inte om att prova på fäktning hos Barda-Karl Ytterberg. Det gjorde däremot Alexander Ikonomov som hade en uppgörelse med Mikael Ljungholm.

– Det var första gången jag testade fäktning och det var lite jobbigt, men kul och något jag gärna skulle fortsätta med, förklarade Alexander efteråt.
SVT hade för dagen samlat ihop en rad av sina profiler från olika program. Här fanns exempelvis Pernilla Månsson Colt, John Taylor och Tareq Taylor från Trädgårdsfredag som delade ut blomplantor, bland annat purpur-sporre.

– Ungefär 400 blommor till balkonger och trädgårdar har det nog blivit, konstaterade John Taylor.
Malin Olsson, som leder Sommarlov från den 14 juni och tio veckor framåt, hade stor publik när hon provade olika föremåls flytförmåga.
– Vi ska sända allting i Sommarlov live från en båt och det blir många bra artister, berättade Malin Olsson, för dagen iförd kaptensmössa.
Anders Johansson och producenten för Fiska med Anders, Lotta Unger, puffade för sin nya programomgång som sänds våren 2011.

– Det blir tolv avsnitt och vi rör oss från Skåne till Lappland med avstickare till Norge, berättade Lotta Unger.

Sydnytt hade stora delar av redaktionen på plats för att visa upp studio och kontrollrum.
– Vi är faktiskt Sveriges äldsta regionala nyhetsprogram och fyller 40 i år, och det känns kul att ha fått en så här fantastisk arbetsmiljö, konstaterade nyhetschefen Per Lärka medan han blickade ut över vattnet.
Redaktionen arrangerade nu också frågetävlingar, och Per Lärka förklarade sig djupt imponerad av besökarnas kunskaper.

Nästa storsatsning från Sydnytts sida sker den 12 juni med direktsändningar från Broloppet via webben, i Vasaloppsstil. Experter från Antikrundan var andra som var på plats under öppet hus-arrangemanget, och det fanns även möjlighet att kolla in pågående testinspelningar av det nya barnfrågeprogrammet Vågmästarna med bland andra Kalle Lind.

Dagens fråga

Har du grillat i trädgården än?

Loading ... Loading ...
×