och böjde ett armeringsjärn med tänderna. I bänkpressandet tog han 340 kilo

Rekordförsöket misslyckades

Den 36-årige styrkelyftaren från österlenska Gärsnäs hade flaggat för ett rekordförsök modell större i samband med serietävlingen i Lund. För Wahlquist handlade det om debut för sin nya klubb, Simrishamns AK, och samtidigt comeback efter ett längre tävlingsuppehåll. Han satsade på att radera ut Fredrik Svenssons svenska rekord på 353,5 kilo, men uteslöt inte en attack även på världsrekordet i bänkpress på 360 kilo. Det blev inga nya rekord. Det blev 340 kilo. – På VM i fjor hade det räckt till guld. Världsmästaren stannade på 337,5 kilo, påpekade Wahlquist. Wahlquist gick in på 340 kilo och fick godkänt av alla tre domaren. Därefter bad han att få upp 355 kilo på stången. Två gånger försökte han, båda misslyckades. – För seg nedgång i det första. I det andra var armsättningen ojämn. Krafterna räckte inte för att trycka upp stången. Men nästa gång klarar jag det. Jag visade att jag har rekordet i kroppen, sa Wahlquist. Efter det misslyckade rekordförsöket bjöd han den relativt stora publiken på en lite annorlunda underhållning. – Jag böjde ett armeringsjärn med tänderna. Jag ska skicka blommor till tandläkaren, sa Wahlquist med ett lätt skratt. När han gör nästa tävlingslyft vet han inte. Vad han däremot vet är att ett möte snart ska hållas med förbundets ansvariga för att försöka reda ut en rad oegentligheter kring landslagsuttagningar och påstådda alkoholproblem, bland annat. Något bänkpress-VM i maj blir det inte, det är helt klart. Däremot hoppas han alltjämt få plats i den svenska truppen till EM i augusti.

×