Rullskridskorna är bara ett av de viktiga inslagen i roller derby. Foto: Arkiv

Crime City Rollers på gång

– Vi är drygt 30 stycken som börjat träna och nu letar efter en bra lokal, berättar Madeleine Petersson, alias Madas Hell. Ett alter ego ingår i den tuffa attityden kring roller derby, och även klädseln är viktig. – Vi håller på att ta fram dräkter som ska vara i lila, svart och vitt, säger Madeleine Petersson. Enkelt uttryckt innebär tävlandet att två lag med vardera fem personer möts på en rundbana och poäng plockas när vissa spelare, så kallade jammers, passerar motståndarnas tacklare. – Ändrade regler har gjort sporten mindre brutal, exempelvis tillåts inte lika hårda tacklingar som tidigare då det också ingick att dra motståndarna i håret, berättar Madeleine Petersson. Verksamheten i Malmö har kommit gång via Facebook-gruppen Crime City Rollers, med bland annat en tidigare utövare i London. – Några har kompisar i exempelvis USA som är aktiva, andra har sett roller derby på film medan en del bara tycker det verkar coolt, säger Madeleine Petersson. Vi är mellan 20 och drygt 40 år med mycket varierande bakgrund, men har direkt fått härlig team spirit. Kontakt finns också med lagen i Stockholm och Göteborg, och från Köpenhamn har det redan kommit en inbjudan till match. Tips strömmar samtidigt in från hela världen. Men träningen bedrivs ännu under primitiva förhållanden, i parkeringshus. – Vi vill gärna komma in i en sporthall och det finns inte någon risk för golvskador i och med att rullskridskorna har inomhushjul, påpekar Madeleine Petersson.

Dagens fråga

Har du nyhetspushar aktiverade i telefonen?

Loading ... Loading ...
×