Sverigedemokrater fick fly skola

Enligt Sverigedemokraterna stormade vänsteraktivisterna deras bokbord och stal partiets trycksaker. Rektorn på skolan bad då Sverigedemokraterna att bege sig från skolan, något som upprör partiet. ”I stället för att tillkalla polis och avhysa de våldsamma vänsterextremisterna valde skolledningen att försöka återställa lugnet genom att dra in tillståndet för bokbordet och tvinga bort Sverigedemokraterna från skolan”, skriver partiet i ett pressmeddelande. De fyra kommunala gymnasieskolorna i Lund har beslutat att alla partier som är representerade i riksdagen, i regionen eller i Lunds fullmäktige är välkomna till skolorna, skriver Sydsvenskan på nätet. ”Genom att dra in tillståndet för vårt bokbord har man sänt ut en signal till skolans elever och vänsterns stormtrupper om att den här typen av överfall är ett acceptabelt och effektivt sätt att stoppa oliktänkande från att föra fram sitt budskap”, säger riksdagskandidaten Kent Ekeroth i pressmeddelandet. ”Ett agerande ovärdigt en demokrati”.

Dagens fråga

Lånar du ibland böcker på biblioteket?

Loading ... Loading ...
×