Tv-huset i Jägersro kan bli lagerbyggnad

Några spekulanter har hört av sig, berättar Jessica Wallström, fastighetschef på Sveriges Radio Förvaltnings AB. – Vi håller på med visningar nu, säger hon. En förutsättning för en affär är att den gällande detaljplanen ändras. Den nuvarande planen medger endast tv-verksamhet på platsen. För att inte begränsa antalet spekulanter håller kommunen på att ta fram en ny detaljplan som också ska medge lager och kontor. Den nya planen ska vara klar någon gång i maj. Tv-huset togs i bruk 1970. Det är byggt i omgångar. Den äldsta byggnaden, ateljéhuset, började byggas 1968, kontorspaviljongen 1972, tv-huset 1975 och till sist ett kontorshus till 1985. Sammanlagt är 12 458 kvadratmeter till salu. Vad kostar husen? – Det beror på marknaden lite grann, vi tar ju in bud. Men byggnaderna värderades i december till 63 miljoner, säger Jessica Wallström. Det är svårt att säga när köpet kan vara klart, det beror ju till stor del på köparen. – De har ju sina beslutsprocesser. Vi vill självklart sälja så fort som möjligt, men vi vill ju heller inte göra någon förlustaffär. Men förhoppningsvis blir det klart under året. Senast den sista april ska SVT ha lämnat Jägersrohuset. Det nya tv-huset i Västra hamnen invigs den 19 april. Det nya huset är mycket mindre än det gamla och omfattar bara runt 5300 kvadratmeter, men ska vara bättre planerat och innehåller färre utrymmen som inte används. Den 22 maj håller SVT öppet hus i Västra hamnen för alla som vill komma på besök.

Dagens fråga

Missar du ofta att äta frukost?

Loading ... Loading ...
×