Så är dagsläget för rödhökarna

Nu är utvärderingen i hamn och det är dags att se framåt och formera en ny trupp till nästa säsong. På sportchefens bord ligger då främst att bestämma vilka spelare som ska få erbjudande om nya kontrakt samt hålla ögon och öron öppna för lukrativa nyförvärv på marknaden. Här kommenterar Peo Larsson dagsläget för rödhökarna från i fjor. Målvakter: Markus Svensson – Skrev i onsdags på ett tvåårskontrakt med klausul om elitserien efter ett år. Johan Svensson – Har redan lämnat Malmö för Örebro. Alexander Bengtsson – Utlånad i fjor, skulle må bra av fortsatt mycket speltid i en annan klubb. Backar: Roblin Weihager – Förlängning klar. Niklas Arell – Blir inte kvar i Malmö. Sebastian Ström – Erbjuds inte förlängning. Jesper Damgaard – Har kontrakt. Patrik Hersley – Har fått ett nytt kontraktsförslag att ta ställning till. Daniel Casselståhl -Har ännu inte fått kontraktsförslag men möjligheten finns. Anton Blomqvist – I samma situation som Casselståhl. Teemu Kesä – Vi vill behålla honom men avvaktar hans skada. Fredrik Eriksson – Kontrakt med klausul för spel i elitserien. – I dagsläget är jag inställd på att fortsätta i Malmö. Tiden för att utnyttja klausulen går ut siste april men jag ger snart besked till Peo Larsson, säger Fredrik till Skånskan Sport. Forwards: Richard Demen – Willaume – Har tills vidare inte fått något nytt erbjudande. Robin Nilsson – Alvarez – Har fått ett kontraktsförslag att ta ställning till. Donald MacLean – Erbjuds inte förlängning. Lucas Sandström – Har optionsår som ska utnyttjas. Kim Staal – Har aviserat knäoperation efter VM med Danmark och blir borta stora delar av nästa säsong. Men om han är sugen på att spela för Malmö efter rehabiliteringen och vi har resurserna så är han alltid välkommen. Tomas Larsson – En möjlig förlängning men ännu inget kontraktsförslag. Jan Urbas – Har kontrakt. Nichlas Hardt – Kontrakt med option, får gärna stanna om han vill. Victor Svensson – Har kontrakt. Victor Öhman – Jag har inte pratat med honom än men om han vill stanna kvar får han göra det. Sacha Treille – Inget nytt kontraktsförslag, tveksam förlängning. Centers: Morten Green – Kontrakt. Marcus Olsson – Kontrakt. Carl Söderberg – Kontrakt med klausul. Har ännu inte gett besked om nästa säsong. Tomas Wallgren – Möjlig förlängning men ännu inget nytt förslag.

×