Snart är det dags för majblommeförsäljning. Majblommekommitténs Ingrid Svensson demonstrerar vårens färger på blomman. Foto: Lars Sjögren

Snart dags för
säkert vårtecken

Cirka 200 Eslövsbarn, 9-12-åringar, beräknas sälja majblommor för nära 200 000 kronor i vår. Årets blomma går i tonerna blå, grön och turkos, berättar Majblommekommitténs Ingrid Svensson. – Barnen har själva fått rösta fram hur blomman ska se ut, säger Ingrid, som hoppas på ett rekordår. Majblomman säljs för att förbättra barns villkor och bekämpa barnfattigdomen i Sverige. Behövande kan söka bidrag till olika saker. – Det kan gälla semester med familjen, läger, kollo eller någon sak som kostar en del pengar, berättar Ingrid. Blommorna säljs från den 13 april fram till den 4 man. De bästa säljarna belönas vid en ceremoni nere vid Trollsjön den 9 juni.

Dagens fråga

Har du grillat i trädgården än?

Loading ... Loading ...
×