Supporter hetsade före fotbollsmatch

Så lyder sammanfattningen av det åtal för hets mot folkgrupp som nu riktats mot honom. Mannen förnekar brott. Händelseförloppet utspelades på Lorensborgsgatan den 19 oktober i fjor då 37-åringen, som är från Göteborgstrakten, befann sig i en grupp på cirka 70 fotbollssupportrar som gående var på väg mot Swedbank Arena där MFF skulle möta IFK Göteborg. De tre som utsattes brottet satt vid ett gatukök som passerades. Enligt den polis som hade i uppdrag att följa gruppen med Göteborgssupportrar ropade ungefär hälften av de 70 ”Rosengårdstattare” mot de tre. Däremot var det bara 37-åringen som gjorde hitlerhälsning. Polismannen uppmanade supportrarna att sluta med sina rop och möttes då av buanden. Först efter ytterligare tillsägelser och förklaringar av brottet hets mot folkgrupp blev det tyst. När gruppen kom fram till insläppet vid stadion tog polismannen tag i 37-åringen och andra poliser tog sedan över gripandet.

Mannen förnekar att han gjort hitlerhälsning och uppger att han inte ens sett de tre personerna med utländsk bakgrund. Däremot medger han att han ropat ”Rosengårdstattare”, men förklarar att det skedde bara för att andra i gruppen gjorde likadant. Han har ingen förklaring till varför polismannen uppger att han sett hitlerhälsningar, men tror att denne tagit fel på person. Själv såg han dock inte någon som gjorde hitlerhälsning.

Dagens fråga

Tänker du gå på mässan om Titanic?

Loading ... Loading ...

Webbkryss

×