Stefan Einhorn berättade om hur vi alla kan bli visare.

Vishet och ny terapi på mässa

– Visdom handlar om problemlösning, om att hantera problem på ett bra sätt. Det är inte svårare än så, sade Stefan Einhorn. Han är professor i molekylär onkologi vid Karolinska institutet, men har numera gått ner till halvtid. I stället ägnar han mer tid åt att skriva böcker och föreläsa. Under söndagen kom han till Lund. Egentligen har varje människa visheten inom sig, men olika motkrafter hindrar oss från att riktigt få fatt i den. Fördomar är ett exempel. – Vissa saker betraktar vi som absoluta sanningar. I själva verket är det subjektiva uppfattningar, sade Stefan Einhorn.

Han gav ett exempel. Alla har hört att hårväxten blir snabbare och grövre när man rakar sig, att man ska dricka åtta glas vatten per dag, att vi bara utnyttjar en del av hjärnans kapacitet eller att det är farligt att läsa när det är skumt. Inget av ovanstående stämmer, betonade Stefan Einhorn med en läkares auktoritet. Utanför passade många på att prova den nya terapiformen access consciousness. Terapeuterna tryckte på 32 olika punkter på ”patienternas” huvuden. – Det hjälper oss att bli fria från de tankar vi har som begränsar oss, förklarade Eva Ardenmark.

Senaste nytt omLund

Nyhetsbrev

×