har fortfarande inte slocknat under snön. Därför är det omöjligt att göra en teknisk undersökning. Foto: Eva-Pia Wenger

Ladan fortsätter brinna – kan inte undersökas

Elden blossade nämligen upp igen på torsdagen. – Det brinner under snön som i en mila, säger förundersökningsledaren Göran Schöön. Ladan vid de gamla gårdarna i Kumlatofta brann ned till grunden natten till tisdagen. Dagen efter försökte polisens tekniker att ta reda på hur den misstänkt anlagda branden hade startat. Men lågorna tog ny fart så fort de grävde i snön som brandresterna täckts över med. Och tidigt på torsdagsmorgonen började det på nytt att ryka kraftigt från brädhögen. – Vinden ligger på in mot husen nu, så vi var extra oroliga, säger ägaren till ladan. Släktingar till honom upptäckte vad som var på gång och lastade under morgonen på mer snö, för att inte glöden skulle blossa upp och sprida sig till gårdarna runtomkring. Räddningstjänsten i Sjöbo var på plats vid halv sextiden och hjälpte till med en teleskoplastare. Bjärsjölagårds brandvärn tog över under morgonen, men vågade fortfarande inte flytta ut den nedbrunna ladan på fälten för att släcka den. – Vinden ligger på mot husen och det finns en risk att elden flammar upp. Så vi låter det ligga, säger brandmannen Bengt Rosberg. Ladan innehöll uppåt 50 ton hö och det kommer troligen att dröja ett tag till innan elden har slocknat. Polisen planerar att göra ett nytt försök i början av nästa vecka. – Det är inte alls säkert att elden har slocknat då. Det är tveksamt om vi kommer att kunna göra någon teknisk undersökning, säger Göran Schöön.

Dagens fråga

Var det rätt att Peter Madsen dömdes till livstid för mordet på Kim Wall?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Webbkryss

×