Johnny Wahlquist i lyfttagen. Foto: Jörgen Johansson/Arkiv

Wahlquist utan klubb och licens

Hans klubb sedan 2005, ASK Eskilstuna, har valt att inte lösa tävlingslicens för honom 2010. Wahlquists SM-guld nummer 15, erövrat i bänkpress den 29 november 2009, blev hans sista insats i Eskilstunas namn. Nu står han utan klubb och riskerar att missa det SM som går i Göteborg i slutet av den här månaden. Beskedet att han sparkats ut från Eskilstuna fick han i förra veckan. – Jag blev chockad. En rejäl kalldusch. Och beskedet fick jag när jag själv ringde Eskilstuna för att kolla läget inför SM. De påstår att de försökt nå mig innan dess, men det är förstås lögn. Jag är tillgänglig på min mobiltelefon 24 timmar om dygnet, påstår Johnny Wahlquist. Till tidningen YA säger ASK Eskilstunas ordförande Kent Malmström: – Vi har valt att varken lösa tävlingslicens för honom för 2010 eller fortsätta betala hans resor till olika mästerskap och tävlingar. Och det har vi gjort eftersom vi anser att han varit osolidarisk och inte följt sitt kontrakt. Wahlquist igen: – Jag har aldrig skrivit på något kontrakt. Så jag vet inte vad det där är för snack… – Jag har tagit VM-guld, EM-guld och SM-guld i Eskilstunas namn. Jag har gjort stor PR för dem. Är detta tacken för allt? frågar sig Johnny Wahlqvist. Klubblös och utan tävlingslicens ter sig framtiden oviss. SM den sista helgen i februari är definitivt i fara: – Min manager försöker hitta en ny klubb, men det brinner i knutarna. Jag vet inte vad jag ska tro. Sin dagliga träning bedriver han även fortsättningsvis hemma i Simrishamns Atletklubb. Helst hade han också velat tävla för dem. – Men det är en liten klubb. De har inte de ekonomiska resurserna, säger Wahlquist. – Det handlar om rätt mycket pengar, någonstans kring 35-40 000 kronor på ett år. Det handlar om resor till tävlingar, mat och uppehåll, dräkter och tävlingsutrustning.

Dagens fråga

Missar du ofta att äta frukost?

Loading ... Loading ...
×