Reepalu vill ha dialogforum

Idén lanserar han i en debattartikel i Sydsvenskan. Till Skånska Dagbladet vill han inte lämna kommentarer. I debattartikeln skriver Ilmar Reepalu: ”De kränkningar och brott som nu blivit belysta visar på en mycket allvarlig situation där jag givetvis kommer att agera. Jag har fört en diskussion med ett antal personer som har ett stort förtroende i de här frågorna, om hur man bäst går till väga.” Inledningsvis ska representanter för olika etniska minoriteter bjudas in till möte: ”… Var grupp för sig, både ledande företrädare och ungdomar, kommer att bjudas in till möten för att beskriva hur man upplever situationen och samtidigt diskutera hur tolerans och samförstånd mellan olika grupper kan stärkas.” Ilmar Reepalu anser att han blivit feltolkad av Skånska Dagbladet, men medger samtidigt att han likställt antisemitism och sionism (läs vidare på dagens ledarsida i Skånska Dagbladet, sidan A22. Till Sydsvenskan uttalar han nu sympati med den judiska minoriteten. – Jag är väldigt illa berörd av att unga människor med judisk bakgrund blir trakasserade, att det slängs glåpord efter dem eller att det till och med går så långt att judiska familjer i Malmö känner sig tvingade att flytta till Israel, säger Reepalu. Han säger att ingen skola eller lärare har slagit larm till honom tidigare. Möten ska ordnas så snart som möjligt men planeringen har just börjat.

Dagens fråga

Lånar du ibland böcker på biblioteket?

Loading ... Loading ...
×