”Ta hoten på allvar, Ilmar”

Det är med bestörtning, men tyvärr inte med förvåning, vi har tagit del av ditt djupt kränkande uttalande där du jämför tusenårigt hat mot judar, antisemitismen, med den judiska nationella ideologin, sionismen. Inget annat folk i världen förnekas drömmen om och förverkligandet av en egen stat. När så det judiska folket efter Förintelsen äntligen fick sin dröm uppfylld genom FN (dåvarande NF), har den ständigt varit ifrågasatt. Att ständigt sammanblanda en nations politik, vad man än anser om den, med ett folks utsatthet i vår tid och i vårt land är inte minst dessa dagar då vi minns Auschwitz och Förintelsen, en kränkning av sällan skådat slag i vårt land. Malmös judar utsätts idag för våld och hot. Med dina uttalanden underblåser du hatet och våldet från antidemokratiska, och i flera fall antisemitiska krafter. Om du värnar om demokratin, och alla människors lika värde och anser att Malmö skall förbli en mångkulturell och demokratisk kommun där både judar, muslimer och majoritetsbefolkningen lever sida vid sida med respekt för varandras olikheter – då borde du stå upp och tydligt ta avstånd från den antisemitism som Malmös judar utsätts för. Då blir du trovärdig även i andra politiska frågor. Judiska Centralrådet kräver att du i handling visar att du tar hoten och våldet mot Malmös judar på största allvar. Utan några komma-tecken eller parenteser. Lena Posner-Körösi, Ordförande för Judiska Centralrådet

Dagens fråga

Lånar du ibland böcker på biblioteket?

Loading ... Loading ...
×