Kal P Dals änka

”Minnet av honom är så levande”

Detta manifesterade hans vänner och fans med en ljuständning mitt i rondellen vid Kal P Dals gata i Arlöv – där de i framtiden också vill se en staty av idolen. Redan i höst kan det emellertid bli en festival till hans ära på Kronetorps Mölla i Arlöv avslöjar en av de många som tände ljus till minnet av Arlövs stora rockstjärna på måndagen, Paul Nilsson, själv bosatt på möllan. Och han var inte ensam vid rondellen vid Kal P Dals gata där en hel liten folksamling samlats i den vinterkalla kvällen. – Det här känns helt otroligt, att människor fortfarande 25 år efter hans död lyssnar på hans musik, att den och minnet av honom är så levande, sade Agnes Ljunggren som var Kal P Dals hustru. På plats fanns också barnen Nelly och Carl-Christian Ljunggren. – Vi har tänt ljus, pratat, berättat lite minnen och lyssnat på lite av pappas musik, säger Nelly Ljunggren som aldrig hann träffa sin pappa. – Mamma var gravid med mig när han dog men Carl-Christian minns en del, säger Nelly. Barnen har egna favoriter när det gäller pappas musik. – Men det är svårt nämna någon speciell, det är så mycket. Att så många kom hit i kväll och minns pappa är fantastiskt. Det har varit en jätterolig kväll roligt att lyssna på deras berättelser om konserter de varit på och musik de lyssnar på. Initiativet till minnesstunden togs av en nybildad Facebookgrupp som redan fått många medlemmar på Internet. – Jag var inne och kikade i eftermiddags och det är redan över tusen medlemmar, människor från hela Sverige, ja till och med från USA har gått med och man jobbar för att få en staty av Kal P Dal här vid hans gata i Arlöv, säger Agnes Ljunggren.

Vad tror du Kal P Dal själv hade sagt om han sett detta i dag? – Jag tror han hade skrattat gott och varit glad. Först får ett Pågatåg hans namn, sedan en gata i Arlöv och nu vill man ha en staty av honom på hemorten – ja jag tror nog han sitter i sin himmel och ser och tycker allt är väldigt roligt, säger Agnes Ljunggren. En av deltagarna vid måndagskvällens minnesstund var alltså Paul Nilsson, poet, författare och engagerad i Burlövs kommuns samarbetsprojket SAMBA på Kronetorps Mölla som har till syfte att få ut långtidsarbetslösa och sjukskrivna i jobb igen. Dessutom är Paul Nilsson med familj bosatt i Kronetorps Möllas möllarebostad. – Jag var bara tvungen att komma hit till minnesstunden. Vi i SAMBA-projektet har kläckt en idé om att från och med i år arrangera Kal P Dals festival på möllan men än så länge är projektet bara på idéstadiet. Men vi vill jobba med meningsfulla saker och arrangemang i olika former är jättebra, säger Paul Nilsson. – Här ingår allt från planering, kontakt med föreningar, sponsorer, affischritning och tryckning, organisation, scenbyggeri och mycket annat. Precis vad vi behöver. En Kal P Dal-festival förutsätter dock att även andra ställer upp. – Vi hoppas på kontakt med föreningar och sponsorer. Det finns många som minns Kal P Dals Långtradarrock på möllan och säkert gärna ställer upp, tror Paul Nilsson som redan varit i kontakt med en del personer. SAMBA-projektet på Kronetorps Mölla har även andra arrangemang att ta sig an i år. De tar över arrangemanget för Mölledagen och troligen även andra evenemang på möllan.

Dagens fråga

Märkte du av det märkliga väderfenomenet igår morse?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Webbkryss

×