”Vi fick ingen information alls”

Isabella Ostojic från Sjöbo var på besök med sin familj och en väninnas familj. De reagerade på att vargarna verkade oroliga. – De var jätteoroliga, sprang rundor, bet i stängslet och i träpålarna. Men när vi frågade en viltvårdare sa han att vi inte behövde vara oroliga. Först flera timmar senare och efter flera försök fick familjen veta av en anställd som klev ut ur en bil med ett gevär i handen att vargarna rymt. – Han tyckte att vi skulle gå upp till stugan. Men han evakuerade oss inte, som de påstår. – Informationen var jättedålig, vi träffade många som inte heller hade fått veta något. Har ditt förtroende för djurparken påverkats? – Ja, eftersom de tydligen hade problem redan i torsdags borde de haft större beredskap. Det borde vara det första man gör, att informera besökarna. Isabella Ostojic berättar att barnen blev rädda när de fick se vargarna ute i parken på nära håll. De hörde även ett par gevärsskott. – Min väninnas dotter är rädd för vargar. Nu har hon pratat om vargar hela dagen.

Dagens fråga

Har du ställt fram balkong- eller utemöblerna än?

Loading ... Loading ...
×