Det var stundtals en mycket infekterad stämning på mötet i Hököpinge. Attendos regionchef Eva Dall (i röd jacka) fick mycket kritik för den bristfälliga informationen. Foto: Andreas Lovén

Hököpingebor vill inte ta emot flyktingbarn

– Folk är tagna på sängen. Vi har inte fått någon som helst information. Till och med våra politiker står som fiollådor! Rolf Andersson och de flesta andra på mötet gick till hårt angrepp mot Eva Dall, regionchef, Attendo. Mötesdeltagarna var så många att mötet blev flyttat från vandrarhemmet till Bruksparkens förskola. – Det kommer väldigt mycket flyktingbarn just nu och Malmö behöver hjälp, försökte Eva Dall. Men så mycket gehör fick hon inte. Bo Feldt, en ortsbo, menade att informationen varit urusel. Byborna fick lappar om transitboendet först på tisdagen. Då var det redan klart att boendet skulle öppna. – Det är rena kuppen. En del menade att Vellinges politiker måste varit medvetna om Attendos planer. – Det har inte funnits någon dialog. Det var bara pang bom. Hade vi haft möjlighet hade vi sagt nej, sa Carina Larsson, (M) M-nämndens ordförande. En man konstaterade att folk röstar på moderaterna av ett visst skäl. – Vi vill inte ha flyktingar här. Punkt. Slut. Efter mötet var Rolf Andersson orolig för att någon skulle elda upp vandrarhemmet. – Hoppas ingen gör det för då drabbas byns rykte. Men ägaren spelar verkligen rysk roulett.

Dagens fråga

Längtar du till jul?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×