Ove Sellberg gillar den böljande golfbanan i Bara

Många lockas till nya golfbanan

Det menar Ove Sellberg, som sen september är VD för den nya golfbanan PGA National, som redan har lockat cirka 4 500 besökare och fått 170 medlemmar. – Det roliga är att det är så många olika människor som kommer hit. Från våra medlemmar som golfar här regelbundet till dem som träffas och spelar Greenfee, konferensgrupper, restaurangbesökare och gäster som kombinerar golfen med övernattning och matupplevelser, berättar Ove Sellberg när han tar emot i de ljusa lokalerna med utsikt mot golfbanan. Han har själv ett förflutet som golfspelare på elitnivå och vann flera Europatourer, bland annat den första 1986. Sen han slutade år 2000 har Ove Sellberg ägnat sig åt att jobba med arbetet bakom golfanläggningar, senast på Vasatorps golfbana vid Helsingborg. – Intresset för golf har planat ut något och fler spelar golf på andra platser än hemmaklubben. Därför får man locka med något extra. Vi håller på att skapa en anläggning i världsklass i ett vackert naturområde där besökarna får något mervärde. Tanken är att den som en gång varit här skall längta tillbaka, säger Ove Sellberg. I juni invigdes 18-hålsbanan Link Course med stora greener och små bunkrar. Till våren är det meningen att det skall invigas en 18-hålsbanan kallad Lake Course med parkkaraktär, mindre greener, stora bunkrar och vattenhinder. – Då planeras också en 9-hålsbana och på sikt är det meningen att vi skall få mer plats för träning, både på gräs och i en träningsstudio. Tanken är att de allra bästa golfspelarna skall kunna använda PGA National till träningsläger. Till sommaren kommer huvudtränaren John Grant också att börja med träning för unga golfspelare i syfte att säkra återväxten och få fram nya talanger. – Golf är en breddidrott och en bra motionsform som passar människor i alla åldrar och med olika bakgrund. Därför vill vi både kunna hålla internationella tävlingar och vara en golfklubb för gemene man, säger Ove Sellberg.

Dagens fråga

Klagar du på kaffet på jobbet?

  • Nej (70%, 408 Röster)
  • Ja (30%, 175 Röster)

Antal röster: 583

Loading ... Loading ...
×