Väder lite här och där

Dagens ämne skulle ju kunna bli att dimman ligger tät också i Lützen. Men det gör den inte kring Leipzig när jag kikar på de senaste väderobservationerna. Lite dimma kring Berlin, annars rätt vackert höstväder på många håll i norra Tyskland. Det ser också rätt soligt ut på satellitbilden kring västra Medelhavet, Nice har 15 grader vid lunchtid och Barcelona 16. Jag skulle gärna byta mot det vädret nu, novemberväder här hemma är ganska deprimerande. Det är ofta få soltimmar, både 1993 och 2000 var det på de flesta håll mindre än 10 timmar på hela månaden. I Norrköping bjöd 2002 och 2003 på knappa 20 timmar och 2007 drygt 20. Nej nu släpper vi det ämnet och tar itu med veckans rekord ute i Europa. Det är inte lätt, om en observatör missar ett decimalkomma så kan vi snabbt få ett värde som går rakt upp på första plats i topplistan. Idag som ofta annars är Sicilien väl framme, 409 mm regn på 12 timmar i Catania tror jag inte på, inte heller 78 i Palermo när grannstationerna har runt 10. Montenegro finns också med, +55 grader i Podgorica och -93 i Plevlja går rakt i papperskorgen.

Dagens fråga

Märkte du av det märkliga väderfenomenet igår morse?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Webbkryss

×