Hela centrumbygget beräknas vara klart 2014. I går presenterades multihallen på ett välbesökt möte i Bara.

Centrumplaner drog mycket folk till möte

Många hade hoppats att byggbolaget Peab skulle bygga en tillfällig parkering i närheten av de båda skolorna men så ser det inte ut att bli. Föräldrar som ska köra sina barn till skolan, byggjobbare, skolpersonal med flera hänvisas i stället till en ny parkeringsplats i centrum. – Alla vet hur det är vid skolan på mornarna. Det kommer inte att fungera att inte ha en p-plats där. Jag ser inte heller att det finns någonstans att vända bilarna, kommenterade en Barabo sedan Peab presenterat hur man tänkt sig den praktiska delen av den första byggetappen. Tillfällig parkering på ett grönområde eller andra alternativ efterlystes av många. Peab lovade att ta till sig av synpunkterna men poängterade att säkerheten alltid måste komma i första hand. – Vi har bara en väg in och ut för tunga transporter. Vi vill inte spara på säkerheten och vill inte ha en massa barn som rör sig i området i onödan, förklarade Bertil Hopp som är produktionschef för bygget. – Vi får hjälpas åt allihop med det här. Att få våra byggjobbare att parkera i centrum och gå till bygget är inte det lättaste det helelr. Till slut tyckte en åhörare att diskussionen höll på att spåra ur. – Gör det bilfritt i stället. Här gnäller man över att behöva gå 25 meter med sina barn, kommenterde en kvinnlig åhörare varpå hon fick applåder. Bertil Hopp uppskattade att det var 300 meter till skolan från den nya parkeringen i centrum. Flera frågor handlade också om att den nya hallen inte kommer att räcka till. – I dag finns det inte tillräckligt med tid för badminton, tennis, fotboll och innebandy. Det hade varit jättebra om det gick att använda den lilla hallen till badminton så slipper två personer ta upp en hel hall, föreslog en åhörare. – Det blir inte mer tid för sporterna bara för att vi får en ny hall. Däremot blir det bra för Bara gympa för dom kan använda den lilla hallen. Arkitekt Greger Dahlström förklarade att takhöjden i den lilla hallen inte tillåter badmintonspel där. Övriga frågor om hallens kapacitet överlät han till politikerna. –Multihallen kommer inte att räcka i all evighet. När Bara vuxit färdigt kanske vi får bygga en hall till men det får vi ta ställning till då, menade kommunstyreslens ordförande Gunilla Nordgren (M).

Dagens fråga

Har du varit ute och seglat någon gång?

Loading ... Loading ...
×