Första testet för PGA-banan i Bara

Det handlar om SAS Masters tour och PGA of Sweden National Open. Både herrar och damer ska spela 54 hål, torsdag-fredag-lördag. Herrarna spelar om 275 000 kronor i total prissumma medan damerna får nöja sig med 225 000 kronor. Man spelar på Links Course som invigdes den 15 maj i år och som är den enda bana av tre planerade som står klar. Bana nummer två, Lakes Course, blir spelklar nästa vår. Herrarna kommer att få spela en riktigt lång bana – 6 800 meter, medan damernas bansträcking blir 5 800 meter. PGA of Sweden National Open är en av få tävlingar på hemmatouren där herrar och damer tävlar parallellt. Totalt är 90 herrar och 48 damer på plats i Bara. När bara två tävlingar återstår på SAS Masters Tour toppar Anders Sjöstrand från Tortuna GK herrarnas order-of-merit. Bäste skåning är Kvarnbys Jens Dantorp på en tionde plats medan Björn Åkesson från Barsebäck är 13:e man på rankingen. På damsidan leder Karin Börjeskog från Nyköping rankinglistan och här är bästa skånska Antonella Cvitan från Kristianstad på en 8:e plats.

×