Foto: Esteban Felix/AP

Clown misstänks fiffla

Brottsmisstankarna avser bokföringsbrott, försvårande av skattekontroll och grovt skattebrott under åren 2005 till 2007. Enligt åklagaren Thomas Elofsson lämnat felaktiga uppgifter i sin inkomstdeklaration och mer eller mindre struntat i bokföringen. – Det handlar om näringsverksamhet i enskilt bolag. Det är uppdrag som clown och andra verksamheter, säger Thomas Elofsson. Totalt handlar brottsmisstankarna om att clownen stoppat runt 700 000 kronor i egen ficka under den nämnda tiden. När clownen, som är i 55-årsåldern, kallades till förhör begärde han att få en advokat. Och på måndagen lämnade åklagaren in en framställan om offentlig försvarare till Malmö tingsrätt. – Vi är ju bara i inledningsskedet så det är svårt att säga hur ärendet kommer att utvecklas, förklarar Thomas Elofsson. Den brottsmisstänkte mannen driver egen verksamhet i en handfull bolag. Dessutom har han varit verksam inom djurhållning tillsammans med en kompanjon. Det samarbetet slutade i polisanmälningar om bland annat urkundsförfalskning och slutligen med konkurs. Skulderna uppgick till cirka en halv miljon kronor. Efter avslutat arbete lämnade konkursförvaltaren in en så kallad anmälan om brottslig gärning. – Jag vet ingenting om det, men finns det fler brottsmisstankar så kommer de väl fram, säger Thomas Elofsson.

Dagens fråga

Längtar du till jul?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×