Foto: Esteban Felix/AP

Clown misstänks fiffla

Brottsmisstankarna avser bokföringsbrott, försvårande av skattekontroll och grovt skattebrott under åren 2005 till 2007. Enligt åklagaren Thomas Elofsson lämnat felaktiga uppgifter i sin inkomstdeklaration och mer eller mindre struntat i bokföringen. – Det handlar om näringsverksamhet i enskilt bolag. Det är uppdrag som clown och andra verksamheter, säger Thomas Elofsson. Totalt handlar brottsmisstankarna om att clownen stoppat runt 700 000 kronor i egen ficka under den nämnda tiden. När clownen, som är i 55-årsåldern, kallades till förhör begärde han att få en advokat. Och på måndagen lämnade åklagaren in en framställan om offentlig försvarare till Malmö tingsrätt. – Vi är ju bara i inledningsskedet så det är svårt att säga hur ärendet kommer att utvecklas, förklarar Thomas Elofsson. Den brottsmisstänkte mannen driver egen verksamhet i en handfull bolag. Dessutom har han varit verksam inom djurhållning tillsammans med en kompanjon.

Det samarbetet slutade i polisanmälningar om bland annat urkundsförfalskning och slutligen med konkurs. Skulderna uppgick till cirka en halv miljon kronor. Efter avslutat arbete lämnade konkursförvaltaren in en så kallad anmälan om brottslig gärning. – Jag vet ingenting om det, men finns det fler brottsmisstankar så kommer de väl fram, säger Thomas Elofsson.

Dagens fråga

Föredrar du midsommarafton framför julafton?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Webbkryss

×