Asylpolitikens absurda konsekvenser

Dessutom är det en fruktansvärt ineffektiv politik eftersom varje krona satsad på att hjälpa människor i fattiga länder ger större utbyte jämfört med när vi tar emot människor och ger dem uppehållstillstånd i vårt eget land. Sina mest absurda uttryck tar sig den förda politiken när vi samtidigt tar emot människor från de grupper som förföljer och de som är förföljda. Så skedde i stor omfattning under Jugoslavienkonflikten och vi har fortsatt att göra det när det gäller Irak. I går redovisade Sveriges radio hur vi tänker skicka tillbaks kristna irakier, en grupp som är svårt utsatt för våld och dödande av de dominerande grupperna, shia- och sunnimuslimer. Samtidigt som vi idag har en omfattande trafik av shia- och sunniirakier som vi låtit stanna som reser hem på semester till släkten i Irak – en rad resebyråer i Malmö innerstad förmedlar dessa resor – så tänker vi tvångsdeportera en liten minoritetsgrupp som verkligen har skäl frukta för sina liv och är försvarslös gentemot de välbeväpnade muslimska grupperna. Asylpolitiken handlar numera bara till namnet om asylpolitik.

Dagens fråga

Äter du kött?

  • Ja (90%, 926 Röster)
  • Nej (10%, 101 Röster)

Antal röster: 1 027

Loading ... Loading ...
×