Gullan Dahlberg hade inga problem att få med sig rullatorn

Pensionärsraggare gjorde Skåne osäkert

Mullret från V8-motorerna hördes redan innan bilarna svängde in på Idrottsgatan. Likt slagskepp på hjul gled fordonen upp och ställde sig utanför Öresundsgården. Strax fylldes trottoaren med en blandning av raggare i skinnväst och pensionärer beväpnade med rullatorer och solglasögon. Det är tredje gången i ordningen som några av Skånes raggarklubbar gör gemensam sak med de äldre på Öresundsgården. – Jag vill bara berömma alla som körde, de är helt underbara, säger Sonja Tina. Hon och de 21 andra pensionärerna fick sig till livs en annorlunda dagstur genom Skåne. Starten skedde på hemmaplan i Limhamn, för vidare färd till Ystad. – Där sträckte vi på benen, käkade glass och promenerade i småbåtshamnen, säger Marianne Pennsäter.

Det var Marianne Pennsäter som tog initiativet till den årliga raggarturen för tre år sedan. Hon tycker inte att de ofta tatuerade och i bland även skäggiga raggarna är särskilt läskiga. – Nej, inte alls. De är så goa de här grabbarna och tjejerna, säger hon. Inte ens mullret från de tunga motorerna skrämmer. – Det hör till, det ska låta lite om de här bilarna. Dessutom sitter man helt underbart i dem. Det är bra för oss som kräver lite utrymme.

Bagage som kan svälja en soffa är det heller inga problem att gömma ett par rullatorer i. Från Ystad fortsatte färden till Simrishamn för en middag på Hotell Svea. Efter maten gick hemfärden via Kivik innan alla var tillbaka i Malmö strax efter sjutiden på söndagskvällen. Klart är att det inte enbart var de äldre som hade en skön stund. – Det här är bara kul. Vi snackar om allt möjligt medans vi åker, det är jättetrevligt, säger Hasse Andersson, som inte kommer att tveka att ta sin gröna Plymouth på en fjärde pensionärstur nästa år.

Nyhetsbrev

×