är nöjda med sina lärare. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Scanpix/Arkiv

Höga betyg till Malmölärare

Det var Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu (S) som förra våren kom med förslaget att låta elever sätta betyg på sina lärare. Förslaget blev verklighet under namnet Kamel, som står för Kvalitetssäkring av mötet elever-lärare. Det är 540 elever i årskurs tre till nio som deltagit i det första pilotprojektet. Betygsskalan har gått från ett till fem och de 30 lärarna har fått fyra i snittbetyg. De lärare som varit med i projektet har ställt upp frivilligt, men vill hålla sina betyg hemliga. Anledningen är att det finns en rädsla för att betygen kan användas som löneinstrumentet och att elever ska använda betygen mot lärarna, skriver Sydsvenskan.

Dagens fråga

Elcykeln är årets julklapp, skulle du vilja köpa en?

  • Nej (74%, 330 Röster)
  • Ja (26%, 115 Röster)

Antal röster: 445

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×