Står fast vid att beslutet är rätt

Men han står fast vid sin hållning att Ulfur Arnason gick över gränsen för det anständiga när han drog prefekt Sussanne Widell i smutsen med personliga angrepp. – Hans brev tar upp två frågor. Den ena handlar om missförhållanden som ledde till att hans professur inte återbesattes. Det är inget konstigt. Den andra rymmer allvarliga anklagelser mot kollegor inom och utom institutionen. Dessa djupt kränkande och nedlåtande uttalande är inte förenliga med hur vi vill att en anständig arbetsplats ska fungera. Vi slår vakt om yttrandefriheten. Men gränsen går någonstans, säger Torbjörn von Schantz. Han tycker gårdagens möte med de anställda var bra. Det är inte bestämt om beslutet förs upp i fakultetsstyrelsen. Det kravet restes på mötet och antecknades av vice rektor Ingalill Rahm Hallberg. Torbjörn von Schantz anser inte att beslutet att sparka Ulfur Arnason är felaktigt hanterat. Att Vetenskapsrådet riktat kritik mot prefektens område växtbiologi är en sak. Men att ta med det i kritiken som argument förstör den psykosociala arbetsmiljön. Torbjörn von Schantz är inte ensam. Det finns flera som stödjer hans och fakultetsledningens beslut också.

Dagens fråga

Följde du Guldbaggegalan?

  • Nej (91%, 946 Röster)
  • Ja (9%, 99 Röster)

Antal röster: 1 045

Loading ... Loading ...

Youplay

×