riskerar att skadas

Massivt stöd för avskedad professor

Mötet sammanställde en skrivelse till fakultetsstyrelsen för naturvetenskapliga institutionen och för kännedom till rektor Per Eriksson där kravet framförs. – Vi kan inte ställa oss bakom den här typen av drastiska åtgärder. Beslutet bör dras tillbaka vid nästa möte med fakultetsstyrelsen, säger Sven-Axel Bengtsson, professor i zoologi och initiativtagare till professorsmötet. Professorerna diskuterade inte Ulfur Arnasons skrivelse till universitetsledningen där har kritiserar institutionens handläggning av sparåtgärderna. Tre toppforskare varslas om uppsägning och Ulfur Arnason anklagar gruppen bakom sparåtgärderna för jäv. Det föranledde dekanus Torbjörn von Schantz med flera att sparka ut Ulfur Arnason från hans arbetsrum. – Vi ifrågasätter hur ärendet har behandlats. Vi förutsätter att fakultetsstyrelsen tar ett beslut i frågan, vilket de inte har gjort. Beslutet är taget på en lägre nivå. Detta är olyckligt och riskerar att skada bilden av Lunds universitet, menar Sven-Axel Bengtsson. Sven-Axel Bengtsson pratade med rektor Per Eriksson på onsdagen. – Han sa att han står bakom dekanus beslut, men att han inte satt sig in i frågan tillräckligt. I morgon har Torbjörn von Schantz kallat till ett möte i ekologihuset där han ska förklara bakgrunden till varför beslutet togs att slänga ut Ulfur Arnason från hans arbetsrum. Sven-Axel Bengtsson är nöjd med uppslutningen. – Många är lediga och är utomlands.

Dagens fråga

Följde du Guldbaggegalan?

  • Nej (91%, 946 Röster)
  • Ja (9%, 99 Röster)

Antal röster: 1 045

Loading ... Loading ...

Youplay

×