Björn Söder på ett apellmöte för SD. Foto: Arkiv

SD vill ha svenska jobb men trycker i utlandet

SD-mannen nr 1 i Skåne, regionrådet Björn Söder, bekräftar det för Skånskan. – Tryckning och packning skedde där. Ni står inte själva för vad ni kräver? – Jag ser ingen motsättning där. Det vi vänder oss mot är att personer från andra EU-länder kommer hit och tar jobb för sina hemländers minimilöner, och dumpar svenska löner. – Att vi producerar saker utomlands har inget med det att göra. Ni trycker billigare i Baltikum men vill inte ha folk därifrån hit ”billigare”. Litet omvänd humanitet? – Tvärtom. Det är en väldigt bra tanke att vi utnyttjar den arbetskraften som finns i deras länder, så att de slipper ta sig till Sverige och jobba här. Och ha dålig inverkan på svenska arbetare, därför att svenska arbetare ska jag kunna jobba för svenska kollektivavtal och de löner som vi har här. Då ska det inte komma folk hit och jobba billigare. Men att trycka manifestet var inte ett svenskt jobb. – Tryckning och packning skedde där, sedan har Posten delat ut det, och i vissa områden vi själva.

Dagens fråga

Känner du dig säker utomhus på kvällen?

Loading ... Loading ...
×