I helgen var det tävling i klättringsgrenen bouldering

Klättrare tävlade
i boulering

Malmö klätterklubb, arrangör av Malmö Boulder 2009, ville förutom att anordna en rolig tävling också visa att sporten är en sport för vem som helst. – Tävlingen är för alla och för att det är kul. Vi vill också stimulera klättringen bland Malmös unga, säger Eva Zaar, klättertränare i Malmö klätterklubb. – Folk tror att det är få förunnat att klättra, men alla kan. Det är en lustfylld sport, säger Rickard Gilengren, styrelseordförande i Malmö klätterklubb och projektledare för tävlingen. Under helgen har det varit tävlingar i två klasser. Nybörjarna som har klättrat i max två år och seniorerna med några av landets bästa klättrare. Tävlingen lockade inte bara klättrare från Skåne. Även Linköpings klätterklubb var representerade liksom från Odense i Danmark. I bouldering klättrar man på klippblock som är max sex meter höga. Man väljer en bra väg upp och klättraren bör vara både teknisk och atletisk. – Det är tekniskt svårt. Man måste vara dynamisk, kraftfull och ha ett starkt psyke, säger Eva Zaar.

Klippblocken, eller klätterblocken, placerades i Stapelbäddsparken hösten 2008. Liknande block finns endast på ett fåtal ställen nu kan alltså Malmö stoltsera med sina. Helgens arrangemang bjöd förutom på tävling även på Capoeira, en afrobrasiliansk kampkonst samt dansuppträdande från The Hip Drop Dance Complex.

Dagens fråga

Tänker du gå på mässan om Titanic?

Loading ... Loading ...

Webbkryss

×