Johnny Wahlqvist var nära att slå sitt eget Europarekord i bänkpress på 341 kilo men blev bortdömd.

EM-guld till Johnny Wahlqvist

– Det känns jättebra. Det enda trista var att jag blev bortdömd med minsta marginal på 342,5 kilo. Jag kan tycka att det var ett lite väl tufft beslut, men samtidigt vill jag inte hänga läpp för det, berättade Johnny Wahlqvist, vars Europarekord på 341 kilo därmed står kvar. Segerresultatet i bänkpress skrevs till 330 kilo. I tävlingarna, som hölls i Ylitornio, deltog Johnny Wahlqvist också i benböj. Men även där hade domarna synpunkter på hans försök på 405 kilo. – Det känns tråkigt eftersom jag har mer kapacitet än de 390 kilo jag nu noterades för. Men sport är sport, fortsatte styrkelyftaren, som numera tävlar för Eskilstuna AK. Totalt lyckades Johnny få ihop 1000 kilo, vilket räckte till en fjärdeplats i sammandraget.

Dagens fråga

Har du grillat i trädgården än?

  • Nej (77%, 628 Röster)
  • Ja (23%, 185 Röster)

Antal röster: 813

Loading ... Loading ...
×