Annika Sörenstam inviger den nya PGA-banan i Bara i juni. Foto: Mats Andersson/Scanpix/Arkiv

Annika Sörenstam inviger nya banan i Bara

Vid den högtidliga invigningen fredagen den 12 juni blir det ingen mindre än Annika Sörenstam som ska svara för invigningsslaget. Därefter ska den förra golfdrottningen spela tre hål tillsammans med den tidigare tourspelaren Ove Sellberg (Sveriges första vinnare på Europatouren) samt en ännu inte namngiven Future Fund-stipendiat. Annika Sörenstam, som avslutade sin fantastiska karriär strax före jul, väntar sitt första barn med beräknad nedkomst i september. Dagen efter invigningen blir det Öppet hus på PGA of Sweden National, som är banans fullständiga namn, där allmänheten får chansen att känna på anläggningen. Den totala budgeten för PGA-banan landar på cirka 400 miljoner kronor vilket förutom byggkostnader av de tre 18-hålsbanorna även omfattar markköp. Det är den första 18-hålaren, Links Course, som nu står klar. Lakes Course väntas slå upp portarna våren 2010 medan några tidsramar ännu inte lämnats för den tredje banan, River Course. PGA-banan i Bara är ritad av den amerikanske arkitekten Kyle Phillips.

×