Efter att ha varit försvunnen i ett par dagar efter en stöld så återlämnades statyn i onsdags kväll vid 18.30-tiden till Eslövs kommun. Två privatpersoner hade hittat henne i ett buskage vid vattentornet och ringt polisen. Foto: Arkiv

Statyn ”Prima Vera” hittad igen

Skånska Dagbladet berättade i tisdags att den nakna bronsstatyn ”Prima Vera” försvunnit från sin stensockel i kyrkoparken. Kultursekreterare Ulrika Odenius satte då försvinnandet i samband med helgens stök runt Kulturskolan och kyrkan och misstänkte till och med att statyn hade dumpats i Trollsjön. ”Men det är väl inte aktuellt att dragga” sa Odenius då. I onsdag dök dock den nakna bronskvinnan upp igen. Två privatpersoner hade hittat henne i buskagen vid vattentornet och ringt polisen. – Tydligen hade de som hittat henne varit på skattjakt, på geocaching. I vilket fall som helst är vi mycket glad över att hon är tillbaka, säger Ulrika Odenius som fick det glada beskedet mitt under utrikeskorrespondent Kjell-Albin Abrahamssons föredrag på biblioteket i onsdagskväll. ”Prima Vera” ska nu repareras i foten där hon skadades när hon drogs loss från sin sockel, sedan ska hon putsas upp och sättas tillbaka på plats. – Så får vi se om hon trivs och stannar kvar den här gången, skämtar Odenius om statyn som redan varit både försvunnen och återfunnen två gånger.

Dagens fråga

Tänker du rösta i riksdagsvalet?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
×