Pål Brunnström.

Vänsterpartist
försvarar våld

Efter kravallerna i helgen vill Pål Brunnström, ledamot i Vänsterpartiet Malmös styrelse, få upp frågan om mål och medel på vänsterrörelsens agenda. Han är kritisk mot grupperna som ställde till bråk under demonstrationen. – En knäppskallerusning mot polisen leder inte till något bra. Personerna som gjorde det visar total brist på tanke och strategi.

däremot inte avvisande till våldsaktioner som sådana. – Vissa sammanhang är breda och fredliga, medan andra situationer tillåter en högre grad av militans. Problemet, som Pål Brunnström ser det, är bristen på kommunikation inom vänstern. – Stoppa matchen-demonstrationen skulle vara fredlig. I det läget kan inte en liten klick ta sig friheten att ha en egen agenda som inte är förankrad i resten av demonstrationen. Han tycker till exempel att det är oansvarigt ”att starta kravaller och sedan gömma sig bland andra demonstranter”.

en förbättrad dialog med AFA (antifascistisk aktion) och autonoma grupper. – Det handlar inte om personer från Mars. Det går att snacka med dem. Ett annat problem som diskuterats i samband med bråken i lördags är maskeringsförbud. Det är ingen viktig fråga, anser Pål Brunnström. – Den frågan är utifrån kommen. Men maskering ser knasigt och farligt ut.

Dagens fråga

Intresset för vinylskivor ökar. Saknar du dem?

Loading ... Loading ...

Webbkryss

×