85 olika par buggade i Färsingahallen i Sjöbo i DM eller Piratenpokalen. Foto: Jonny Nilsson

Det gick som en dans
i Färsingahallen

Lite drygt 90 par, alltså 180 tävlande, som buggade loss på Färsingahallens golv. För ett av hemmaklubben Vollsjös par, Kevin Olsson och Julia Nilsson, var det i just Sjöbo som de dansade tillsammans i sin allra första tävling. – Det var för nästan exakt två år sedan i just Piratenpokalen, berättar de två. Till tävlingen i lördags kom de med självförtroende på topp efter segrar i sina två senaste framträdande; i Sävsjö och Oskarshamn.

i Sjöbo blev det inte en tredje rak seger utan i stället en sjätteplats i en lite högre klass än de tävlat i tidigare. – Det kändes jättebra och vi hade verkligen jätteroligt. Tränarna och alla andra sa att vi aldrig dansat bättre och en av domarna gav oss en hög placering, konstaterar Kevin och Julia. Såväl Julia som Kevin går på Sandbäcksskolan i Sjöbo, tioåriga Julia i årskurs 4 och 14-årige Kevin i åttan. När de blev ett par, i dansen alltså, kände de ens inte varandra. Kevin skrattar lite lätt när han berättar historien om hur han började med dans: – Mamma körde kompistrixet. Jag hängde med, tyckte det var kul och fastnade. För Julia var inträdet in i Vollsjö ganska Danssportklubb likartat: – Jag hängde med mamma och pappa. Hemma står jag alltid och dansar. Att tävla är kul. Då får man verkligen visa upp sig. Vid sidan om dansen tränar och tävlar Kevin i karate och detta i Ystads KK. – Det finns inga direkta likheter mellan dans och karate. Jag satsar mest på dans och buggen för att det är roligare och mer publik. Båda gillade att dansa på hemmaplan: – Det var förvisso lite pirrigt, men kul och lite tryggt. Många kompisar från skolan var och kollade.

Dagens fråga

Tror du att Sverige vinner mot Tyskland?

Loading ... Loading ...
×