satte nytt Europarekord i bänkpress. Foto: Jörgen Johansson/Arkiv

Europarekord i bänkpress av Johnny Wahlquist

– Jättekul. Det var nog min bästa tävling i karriären, rekordet slår högre än VM-guldet, strålade Johnny Wahlquist, en stund efter tävlingen. Det gamla Europarekordet i bänkpress låg på 340 kg. Wahlqvists väg till det nya rekordet blev 320, 330 och till slut 341 kilo. – Sedan slog jag nytt personligt rekord på det sammanlagda också, fortsatte Österlens starke man. Jonas Wahlquist tog guld sammanlagt med 1 021 kilo och var 0.03 poäng från att bli den bäste lyftaren genom alla viktklasser. I knäböj klarade han 400 kilo trots två missar på 380. I marklyft noterades han för 280 kilo. – Vi får se hur jag ska fira det här, det blir iallafall en god middag och lite öl eller vin.

Dagens fråga

MFF har inte börjat säsongen som laget hoppats. Tror du fortfarande på guld?

  • Ja, självklart! (44%, 319 Röster)
  • Nej, knappast! (31%, 219 Röster)
  • Jag har aldrig trott på guld. (25%, 179 Röster)

Antal röster: 717

Loading ... Loading ...

Webbkryss

×