satte nytt Europarekord i bänkpress. Foto: Jörgen Johansson/Arkiv

Europarekord i bänkpress av Johnny Wahlquist

– Jättekul. Det var nog min bästa tävling i karriären, rekordet slår högre än VM-guldet, strålade Johnny Wahlquist, en stund efter tävlingen. Det gamla Europarekordet i bänkpress låg på 340 kg. Wahlqvists väg till det nya rekordet blev 320, 330 och till slut 341 kilo. – Sedan slog jag nytt personligt rekord på det sammanlagda också, fortsatte Österlens starke man. Jonas Wahlquist tog guld sammanlagt med 1 021 kilo och var 0.03 poäng från att bli den bäste lyftaren genom alla viktklasser. I knäböj klarade han 400 kilo trots två missar på 380. I marklyft noterades han för 280 kilo. – Vi får se hur jag ska fira det här, det blir iallafall en god middag och lite öl eller vin.

Nyhetsbrev

×