Malena Ernman är sist ut på schlagerscenen på lördag. Foto: Jörgen Johansson

– Schlager är pricken över i!

En mezzosopran med världsrykte, medlem av kungliga musikaliska akademien. En firad operastjärna i schlagerleken. Varför inte? – Jag har hållit på med crossover i 20 år, säger Malena Ernman. Jag började med jazz, men nu är min röst för klassiskt skolad. Jag har hittat min nisch, där jag tjänar pengar. Detta är mer som en hobby. Hur är det att vara med i Melodifestivalen så här långt. Som du trodde? – Jag trodde att det skulle vara som en enda karusell och så är det verkligen. Det är fantastiskt glatt och lättsamt. Jag har varit med om en hel del konstiga saker förut – det här är pricken över i! Vad säger dina kollegor? – 90 procent av dem vet inte om att jag är med. Men de som jag har pratat med tycker att det är. De säger att de alltid har trott att jag skulle vara med i något sådant här. På tisdag har Malena en solokonsert i Frankfurt. Inget firande efter schlager för dig alltså? – Nej, jag får hålla mig i skinnet…

×