HIF överkörda i andra halvlek

Försvarsspelet var ett problem redan i fjol i HIF och just den delen är inget som tränaren Bosse Nilssons kan skryta om på sitt cv. 2008 släppte HIF in lika många mål som flera av bottenlaget i Allsvenskan och det finns mycket att jobba på i år också. Just nu är det ingen spelare på väg in i HIF – men det kan bli andra bullar efter det här avslöjandet mot ett rätt starkt FC Köpenhamn. Men försvararna var inte ensamma om att synda då även mittfältarna måste ta sitt ansvar. HIF inledde matchen bra och skapade några halvchanser – i dag hade NV-skåningarna med en viss röd 17, Henrik Larsson i laget. Men det var FC Köpenhamn, som spelade 2-2 mot Manchester C i Uefa-cupen i torsdags, som tog ledningen. FCK fick en straff efter 23 minuter som vasse Morten Nordstrand slog in. Men HIF kom igen bra och kunde kvittera tio minuter senare genom René Makondele, som visat sig målfarligare än någonsin under försäsongen. Adama Tamboura och Henke Larsson var med i förarbetet och FCK:s målvakt Johan Wiland fick plocka bollen ur nätmaskorna inför de få som får se matchen. Henrik Larsson hade en chans precis före paus, men fick ingen fart på bollen i ett skapligt läge. 1-1 i paus. I andra halvlek fick HIF en drömstart med 2-1 efter 48 minuter genom Makondele, som igen var framme. Men sedan kom FC Köpenhamn igång och blottade HIF:s försvarsspel, som knappast var av allsvensk klass under andra halvlek. 1-2 förvandlades till 4-2 och därmed uppförsbacke för HIF. I slutminuterna gjorde Nordstrand sitt femte (5) mål! Det var speciellt tungt för HIF-målvakten Pär Hansson, som var chanslös på fyra av målen och inte kan lastas för de alldeles för stora förlustsiffrorna. Matchen spelades inför tomma läktare, av ekonomiska skäl säger FCK men sanningen är nog också att man vill slippa problem med olika fansgrupper, bland annat då från FCK:s rivaler Bröndby.

Dagens fråga

Längtar du till jul?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×