och en enkel mimik lockade Johan Glans fram stora skratt från en fullsatt A-sal i Eslövs Medborgarhus. Han bjöd på sig själv och historier från sin uppväxt i Eslöv när Eslöv HF ordnade underhållning. Foto: Ulf Johansson

Glänste ensam på scenen

När Johan Glans började dra historier om sig själv och sin uppväxt i Eslöv var publiken inte svårflörtad. Han bor visserligen sedan tio år tillbaka i Stockholm men hjärtat finns ändå i Eslöv. – Jag kommer hem till Eslöv ungefär en gång i månaden, berättade han för publiken.

sedan ett år tillbaka och det utnyttjade han naturligtvis i sitt nummer. – Jag har mycket större tolerans med små barn i affärer och på flyget, avslöjade han. Han gick i skola på Fridasroskolan och träslöjdslektionerna då är annorlunda mot hur de är nu. – Det var i princip en illegal vapensmedja. Vi gjorde kaststjärnor och det är ju jättebra om vi skulle stöta på en ninja vid Domus, säger han.

på Karlsrobadet gick inte heller så lysande. – Jag tappade min tandställning en gång. Eftersom jag inte kunde simma fick mina kompisar dyka i och hämta den, berättar han. Joha Glans avslöjade att han långt i från är något motriskt fenomen. Trots det lyckades han göra mål på Eslöv HF:s målvakt Johan Thulin med en fint. – Jag måste erkänna att jag varit lite orolig för det här, säger han. Efter framträdandet blev det en mingelpaus och därefter en paneldebatt med representanter för näringsliv, polis, kommun, ungdomar och media under ledning av Henrik Borgström.

för den programpunkten var inte lika stor bland de yngre i publiken. Det hela avrundades sedan med att Johan Glans intervjuades av barndomsvännen Kalle Lind, känd som manusskribent för SvT:s julkalender. Alla de nöjda åhörarna i publiken fick också löfte av arrangören Bengt Grahn att det skulle bli en liknande satsning nästa år.

Dagens fråga

Känner du dig säker utomhus på kvällen?

Loading ... Loading ...
×