Duktiga elever – högre lärarlöner

Lars Hemzelius (FP), ordförande i Trelleborgs gymnasie- och vuxenutbildningsnämnd, föreslår en koppling mellan resultaten i de nationella proven och lärarnas löner, rapporterar Trelleborgs Allehanda. Enligt honom har just lärarnas förmåga att förmedla kunskap numera fått en underordnad betydelse vid lönesättningen. -I dag mäter man andra saker, till exempel hur bra lärarna är att driva projekt. Arbetsgivaren förutsätter att undervisningen är något som bara fungerar, säger han till tidningen. Förslaget går i korthet ut att man jämför hur eleverna har klarat de nationella proven i nian och hur det går i motsvarande prov på gymnasiet för att se om det finns någon trend åt något håll. -Det handlar om att belöna dem som utför uppdraget bäst, säger Hemzelius. Enligt honom är förslaget förankrat hos de övriga allianspolitikerna i nämnden. De fackliga organisationerna är dock skeptiska. Också de elever tidningen har talat med sågar förslaget. Detta ska diskuteras under gymnasienämndens möte i kväll.

Dagens fråga

Elcykeln är årets julklapp, skulle du vilja köpa en?

  • Nej (74%, 330 Röster)
  • Ja (26%, 115 Röster)

Antal röster: 445

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×