är gruppen medveten om. Nu är det inte många dagar kvar tills att hela programmet ska sitta. – Vi gör framsteg hela tiden

Intensivt arbete inför premiären

– Vi skojar om lokala företeelser och sådant som hänt i staden men även i riket under året, säger Nils-Gunnar Snygg. De kommer skämta om missförstånd, fördomar och det politiska livet i Trelleborg. Flera nummer är skrivna av Sven Björstedt men vissa nummer har även Nils-Gunnar skrivit själv. Ensemblen började träna i oktober och kom i gång ordentligt i mitten av november, men det går inte att skriva allt material för tidigt. – Materialet ska vara färskt, vi försöker fånga upp det som är så aktuellt som möjligt, säger Nils-Gunnar. För en tid sedan drabbades dock revyn av ett bakslag. Deras kapellmästare blev sjuk och kan inte vara med i föreställningen längre. – Vi hann fixa en ersättare. Magnus Rosengren som har tidigare erfarenhet från revyföreställningar kunde ställa upp. Det föll en sten från mitt bröst när han tackade ja, säger Nils-Gunnar. Gruppen börjar känna sig redo för en premiär. Sammanlagt kommer det att bli 12 föreställningar. – Det känns bra, vi är ute i god tid, säger Sarah Thörnqvist. Nils-Gunnar Snygg står för regi och tillsammans med Sarah Törnqvist, Caroline Lindqvist, Marcus Jönsson, Anna Törnqvist, Ewa Rebert, Alexandra Gonzaléz och Elin Kramer står han snart på scen för att roa trelleborgarna. – Programmet är satt, men vi repeterar fortfarande intensivt, säger Nils-Gunnar Snygg.

De har tagit ledigt lite över juldagarna, men annars går de flesta kvällar till att träna. Nytt för i år är att den första föreställningen inte längre ges på nyårsafton. – Vi fattade ett beslut i fjol om att flytta premiären till trettondedagsafton i stället. Anledningen är att familjen annars blir lidande, säger Nils-Gunnar Sny

Nyhetsbrev

×